Från antikt till nytt

Vi började dagen med taxi till den mycket populära antikmarknaden - en taxifärd som gick väldigt fort. Vi spekulerade om det berodde på att vi satte på oss bilbältena och det var en signal att "nu ska det gå fort". Väl framme så var det full fart på all handel. Isabelle gjorde minst tre inköp till bra priser och alla var nöjda. Det är nu i år ännu större mot tidigare år och nu när det idag dessutom var varmt och sol så blev det en riktig familjedag.

Efter några timmars vandring bland alla människor (inte många turister så här års) letade vi reda på en taxi för att ta oss till IKEA. Jag har massor av bilder men det är så krångligt och tidsödande så dessa nedan får räcka. Vårt besök på IKEA är för oss som svenskar ett riktig nöjespark - fullt av Kineser. Vi har nog aldrig sett ett IKEA hemma så fullt av människor som i Beijing.

Vi kan avklara den första saken och det är att Köttbullarna smakar precis som hemma och nu har vi dessutom ätit dem med pinnar. GOTT!

Noterade att många saker var instruerade vilka vi på IKEA hemma tar som självklart - ta mat först, sallad, bestick, betala och sedan sätta sig. Hur en bricka fungerar fanns det även instruktioner för - likaså hur man skall göra för att duka av.

Flera satt inne bland möbler och kopplade av... Överallt... En familj hade eget fika och hade picknick ;)

Efter en riktigt kul förmiddag och bit in på eftermiddagen tog vi oss till hotellet för lite paus. Kvällen har vi strosat runt och köpt lite Tea samt ätit den hittills bästa middagen.

Vi har idag klarat oss helt på egen hand och det känns bra. I morgon blir det tidig start...

 

 

 

 




Kommentarer
Postat av: Helge Windarp

Tack för trevlig dags-rapport. Köttbullar på IKEA i Beijing måste väl ge hemma- känsla,om något ?

2011-11-12 @ 16:50:00
URL: http://dag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0